Zullen we bellen? Superleuk!

Laat je nummer achter, en laat weten wanneer het je uitkomt.
Dan bellen wij je terug!


x

Binnen Google Search Console is een nieuwe functie uitgerold, genaamd Insights. De tool is nu nog in bèta versie, maar de eerste inzichten zijn al in te zien in jouw property. In principe biedt Insights je niet zozeer nieuwe data, maar geeft voor bedrijven en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de content creatie wel een handig overzicht zonder kennis van Google Analytics. Wil je dus makkelijk en snel de content prestaties delen binnen jouw afdeling of bedrijf? Hieronder leggen we je uit hoe je deze tool gebruikt.

Waar kun je Search Console Insights openen?

Om een kijkje te nemen in Insights ga je naar jouw Google Search Console property overzicht. Boven het overzicht van de prestaties is een extra blok komen te staan waar je kunt doorklikken naar Search Console Insights.

GCS1

Welke data biedt Search Console Insights?

Totaal aantal paginaweergaven over onbeperkte periode
Search Console Insights biedt je allereerst inzicht in het totaal aantal paginaweergaven dat je website in totaal heeft gehad over onbeperkte periode. Handig dus om je collega’s mee te updaten bij het behalen van een mijlpaal.

Google search console

Prestaties over de afgelopen 28 dagen
Vervolgens laat het rapport de prestaties van je website zien over de afgelopen 28 dagen. Hierin vind je het aantal paginaweergaven en de gemiddelde duur van deze paginaweergaven.

Google search console

Prestaties van je nieuwe content
Hoe heeft de nieuwe content dat je de afgelopen 28 dagen online hebt gezet gepresteerd? Ook daarin krijg je eenvoudig inzicht met Search Console Insights.

Google search console

Je populairste content
Welke content heeft gezorgd voor de meeste paginaweergaven?

Google Search Console

Hoe vinden bezoekers jouw website?
Tot slot geeft Insights je meer inzicht in je beste kanalen, hoe bezoekers jouw site vinden binnen Google, vanuit welke andere websites bezoekers op jouw site komen en hoe je presteert op social media.

Google search console

Google search console

Google search console

Google search console

Heb je niet veel kennis van Google Analytics en wil je toch makkelijk jouw collega’s of leidinggevende meenemen in de online prestaties? Dan is Search Console Insight een laagdrempelige manier om dit snel te kunnen.