Zullen we bellen? Superleuk!

Laat je nummer achter, en laat weten wanneer het je uitkomt.
Dan bellen wij je terug!


x

DE KLANT: graszoden-online.nl

Kweekbedrijf Loeffen is al meer dan 25 jaar leverancier van graszoden voor particulier én bedrijf. Graszoden-Online.nl en Rollrasenshop.de zijn onderdeel van Kweekbedrijf Loeffen. De prijzen zijn scherp en het gras komt rechtstreeks van de kweker. De graszoden worden dagelijks vers gesneden en verzonden met een hoge garantie van kwaliteit. Graszoden-online.nl biedt een premium gazon, een gazon geschikt voor de kinderen om op te spelen of een gazon geschikt voor de schaduw. Ook maatwerk is geen enkel probleem.

Graszoden-online.nl is al jaar en dag klant bij Copper IM. Sinds januari 2012 zijn wij binnen Copper IM o.a. verantwoordelijk voor de zoekmachine marketing van Graszoden-online.nl en Rollrasenshop.de. Op de websites wordt een typisch seizoen product aangeboden. Namelijk, gras! Kortom in korte tijd pieken en zoveel mogelijk resultaat behalen en die data weer meenemen naar het volgende seizoen.

HET VRAAGSTUK

Google Search Ads is met name het kanaal waar we ieder seizoen weer maximaal op inzetten en waar we ook ieder seizoen weer het meeste resultaat moeten behalen. Het voordeel van Google Ads is dat we uiteraard heel gericht kunnen targetten op de doelgroep binnen het seizoen en leveringsgebieden van graszoden-online.nl en Rollrasenshop.de. Binnen Google Ads hebben we de mogelijkheid om gebruik te maken van allerlei biedstrategieën. Waaronder een automatische biedstrategie waarbij Google zelf de biedingen aanpast om zo de gewenste doel CPA (kosten per sale) te behalen. Maar..

Is dit ook de beste biedstrategie om te hanteren voor een seizoensproduct?

Dit is de vraag die we samen met de klant hebben bekeken. Uiteraard is het heel verleidelijk om deze biedstrategie te kiezen. Want als je erover leest heb je de mogelijkheid om lekker veel conversies te genereren binnen het gestelde budget. De vraag is echter, of je in een seizoen, waar je beperkt de tijd hebt, Google de regie laat nemen of toch zelf aan de slag gaat met een handmatige Google Ads bijsturing.

ONZE OPLOSSING

Om te testen of die automatische biedstrategie écht werkt hebben we in Google Ads een twee weken durend experiment opgezet om de biedstrategie te vergelijken met handmatige CPC. Binnen de test hebben we getest binnen Google Search Ads met de best presterende campagne. Hierin hebben we met een handmatige CPC met de optie verbeterde CPC tegenover de doel CPA-strategie getest. De test was zo ingericht dat bij 30% van de vertoningen gebruik is gemaakt van een lagere handmatige CPC.

Uiteindelijk willen we natuurlijk dat de campagnes het beste resultaat opleveren voor Kweekbedrijf Loeffen en dat zij in de korte periode van het seizoen zoveel mogelijk omzet behalen. Dit kan enkel door te testen in het seizoen.

 

HET RESULTAAT

Nu denk je misschien dat 2 weken een korte periode is om daadwerkelijk echt goed te kunnen testen en dat die automatische biedstrategie zo ideaal is als dat die klinkt. Maar niets is minder waar! We delen graag het resultaat met je. In het kort kunnen we concluderen dat de klikken vanuit de automatische strategie duurder zijn, maar niet direct betere resultaten behalen. Ondanks dat de CPC 40% lager ligt zien we dezelfde CTR en de doel CPA lag 54% lager. We zoomen nog een klein beetje verder in. Uit de test kwam bijvoorbeeld ook dat we met 22% van de kosten 28% van de omzet konden behalen. Of wat dacht van deze data. Met een 41% lagere CPC werd voor 97% dezelfde positie behaald!

Binnen Copper IM testen we graag altijd binnen de verschillende Google Ads biedstrategieën. Dit geldt niet enkel voor deze specifieke case, maar dat doen wij voor iedere klant. En je ziet het is altijd de moeite waard om te testen! Deze data nemen wij weer mee voor het volgende seizoen en uiteraard gaan we dan ook weer aan de slag met nieuwe tests. Ben je benieuwd hoe onze Google Ads specialisten effectief Google Ads campagnes inrichten? Je lees hier een aantal tips.

SCHRIJF JE IN VOOR DE COPPER IM NIEUWSBRIEF VOOR DE NIEUWSTE CASES!