Zullen we bellen? Superleuk!

Laat je nummer achter, en laat weten wanneer het je uitkomt.
Dan bellen wij je terug!


x

Focus Filmtheater

Focus Arnhem is gevestigd in het centrum van Arnhem in een prachtig pand. Focus Arnhem biedt allerlei films en activiteiten. Waaronder; actuele kwaliteitsfilms, hoogtepunten uit de filmhistorie, themareeksen, documentaires, kinderfilms en educatieve activiteiten. Naast het bekijken van een film ben je ook van harte welkom om te genieten van een hapje of drankje in het café of restaurant. Je vindt de actuele film agenda uiteraard bij Focus Arnhem op de website.

De vraag van de klant

Focus Arnhem had het Google Grants account altijd volledig in eigen beheer. Echter was het doel om hier meer uit te halen, in de zin van meer verkeer en conversies voor Focus Arnhem. Samen met Copper IM is er een concreet plan gemaakt om dit voor elkaar te krijgen en die resultaten delen we graag! Het doel van de campagnes van Focus Arnhem is om te blijven voldoen aan de richtlijnen van Google Grants, maar maandelijks toch zoveel mogelijk bereik, klikken en conversies te behalen.

Wat is Google Grants?

Omdat Focus Arnhem een stichting zonder winstoogmerk is, kan er gebruik worden gemaakt van Google Grants. Dit betekent dat Google een maandelijks advertentiebudget biedt, om in te zetten via Google Ads. Het Google Ads account moet wel voldoen aan verschillende voorwaarden van Google. Er mag bijvoorbeeld niet (te) commercieel worden geadverteerd en de maximale kosten per klik die we kunnen bieden bedragen $2.

Onze oplossing

Als Copper IM hebben we eerst een analyse gedaan van de website van Focus Arnhem. Dit met als doel om te zien welke diensten er geleverd worden, en welke bestemmingspagina’s geschikt (kunnen) zijn voor de advertenties. Aan de hand hiervan is de sitestructuur in kaart gebracht. Doordat we de sitestructuur in kaart hadden, kon er een sterkte advertentie- en campagnestructuur gemaakt worden binnen Google Ads. Hierdoor kon er direct gewerkt worden met de relevantste bestemmingspagina’s op de website van Focus Arnhem. Door te werken met relevante bestemmingspagina’s bereik je een hogere kwaliteitsscore binnen Google en ook een betere CTR. Dit was dan ook 1 van de doelen die we hadden gesteld met Focus Arnhem met betrekking tot de campagnes.

Als uitbreiding op bovenstaande campagnes zijn we gebruik gaan maken van Dynamic Search Ads. Google matcht bij dit type advertenties, zelf de relevantste landingspagina én advertentiekoppen. Dit doet Google door te kijken naar de zoekopdracht en een aantal andere vereisten. Door deze advertenties te matchen met de agenda van Focus Arnhem is het mogelijk om super relevante advertenties te vertonen op elke actuele film. We behalen hiermee een hoge relevantie, en zijn zichtbaar op juist de cruciale momenten. Dit maakt dat we ook meer klikken en conversies hebben gerealiseerd

 

.

Het resultaat

Het resultaat van de campagnes is dat het budget dat we van Google Grants krijgen nu veel beter benutten en maandelijks bijsturen. Mede hierdoor halen we voor Focus Arnhem, meer relevant verkeer, en daarmee ook meer conversies binnen. Dit waren ook de doelen we in eerste instantie hebben bepaald. Nog een aantal cijfers:

Schrijf je in voor de Copper IM nieuwsbrief voor de nieuwste cases!