Zullen we bellen? Superleuk!

Laat je nummer achter, en laat weten wanneer het je uitkomt.
Dan bellen wij je terug!


x

De klant

GKN Fokker is in Nederland een van de bekendste vliegtuigonderdelenbouwers. Bij GKN Fokker worden er specialistische onderdelen geproduceerd voor verschillende soorten vliegtuigen. Omdat het werven van personeel voor GKN Fokker een uitdaging is, hebben ze een eigen BBL-opleiding ontwikkeld. Tijdens deze opleiding worden scholieren opgeleid tot vliegtuigbouwer.

De vraag van de klant

De inschrijvingen voor de BBL-opleiding van GKN Fokker liepen de afgelopen jaren sterk terug. Vanuit de aangesloten opleidingsinstellingen kwamen er ook steeds minder scholieren bij. Een van de mogelijke oorzaken hiervan was de bekendheid van GKN Fokker en de opleiding die ze aanbieden.

Copper IM kreeg van GKN Fokker de vraag om de instroom van nieuwe scholieren te verbeteren en ervoor te zorgen dat de opleiding na de zomervakantie 2019 succesvol van start kon gaan.

GKN Fokker had hierbij de specifieke vraag om volledig ontzorgd te worden. Dit heeft ervoor gezorgd dat Copper IM de volledige aansturing voor de tijdelijke website heeft opgepakt.

Onze oplossing

Aangezien de bestaande website van GKN Fokker voor de doelgroep onvoldoende vindbaar was en er onvoldoende mogelijkheden waren om dit te verbeteren, is er geadviseerd om een actiepagina op te zetten. Samen met een tweetal partners is er een nieuwe website opgezet die als landingpage voor onze campagnes fungeerde.

Het doel was om jongeren die interesse toonden in technische opleidingen online te bereiken. Omdat de kans op directe conversie klein was zijn er open dagen georganiseerd om de geïnteresseerde scholieren te informeren over de opleiding. Via de website www.ikwordvliegtuigbouwer.nl is er gestuurd op aanmeldingen voor de open dagen.

Verder werden er Google Ads en YouTube campagnes ingezet. We hebben campagnes ingezet die gericht waren op de jongeren die op zoek waren naar een technische opleiding in een straal van 30km rondom de opleidingslocatie. Daarnaast is er voor display campagnes gekeken naar relevante websites om de banners te tonen. Ook is er remarketing ingezet met video en banners.

Facebook Ads: ook al is Facebook niet meer het meest gebruikte middel onder jongeren, konden we toch via Facebook een gerichte doelgroep maken en passende Ads op inzetten.

Instagram ads: op Instagram hebben we beeldadvertenties en videoadvertenties verspreid onder de doelgroep.

Snapchat: een veel gebruikt social media kanaal onder de doelgroep is Snapchat. Via Snapchat is de video verspreid onder de doelgroep.

Resultaat

In een looptijd van 20 dagen zijn er 30 aanmeldingen gerealiseerd voor de open dag van GKN Fokker.

Dit heeft uiteindelijk geleid tot meer aanmeldingen voor de opleiding. De opleiding is hierdoor  succesvol gestart.

Schrijf je in voor de Copper IM nieuwsbrief voor de nieuwste cases!