Zullen we bellen? Superleuk!

Laat je nummer achter, en laat weten wanneer het je uitkomt.
Dan bellen wij je terug!


x

Bij Rijkswaterstaat is de Newsroom verantwoordelijk voor het verzamelen en posten van alle nieuwswaardige content op Rijkswaterstaat.nl, het intranet en de corporate social media kanalen van Rijkwaterstaat.

KLANTVRAAGSTUK/ -UITDAGING

De Newsroom-afdeling heeft veel verschillende soorten berichten voor verschillende doelgroepen en voert regelmatig campagnes. Campagnes zijn in deze situatie thema’s waarover meerdere berichten naar buiten worden gebracht. Een van deze thema’s in 2020 was bijvoorbeeld “30 jaar A10”. Iedere campagnes die verder wordt uitgerold voegen we toe aan het Google Datastudio dashboard.

Een tweede vraag van RWS was om samen met hun een eigen benchmark te creëren, zodat ze resultaten van nieuwe berichten kunnen vergelijken met vergelijkbare berichten uit het verleden

OPLOSSING

RESULTAAT

Het einddoel me de creatie van het dashboard is de berichtgeving vanuit RWS Newsroom verbeteren. Door de creatie van de dashboards heeft het gehele team nu inzicht in de prestaties van alle berichten op social media kanalen. Dit geldt voor zowel organisch als de betaalde berichten. Je ziet dat het dashboard intern ook enorm actief in gebruik is aangezien je via een PDF of linkje iedereen toegang geeft!

Maandelijkse rapportage Newsroom-redactie

Op de eerste pagina in het dashboard vind je vooral een algemeen overzicht over de kanalen. Hier wordt de data breed getoond op het gebied van social media kanalen en de website. Denk hierbij aan:

Inzoomen op online marketing kanalen

Naast dat we een totaaloverzicht bieden in het dashboard is het zeker ook mogelijk om tabbladen aan te maken met daarop de verschillende kanalen. Denk hierbij o.a. aan:

Bij de RWS Newsroom werken ze met name met social media kanalen wat maakt dat we hier de verschillende tabbladen voor hebben aangemaakt met daarin de resultaten die zij graag willen tonen. In de onderstaande afbeeldingen vind je de tabbladen die we hebben aangemaakt op basis van de wensen van RWS.

YouTube

Binnen YouTube kunnen we ook mooi trends meten per maand en daarbij de video’s met de beste resultaten bijvoorbeeld. Likes, Comments en Shares van de video’s met de meeste vertoningen, maar ook de minste vertoningen. Zo kan de newroom redactie van RWS hier ook gelijk op bijsturen bij video creatie.

Facebook

Facebook is een kanaal wat bijna al onze klanten tegenwoordig inzetten. Echter heeft iedereen een andere wens met het tonen van resultaten in het dashboard. Binnen dit tabblad op het dashboard zoomen we in op bijvoorbeeld de post met de meeste reacties, maar ook de post met de minste reacties.

Instagram

Instagram is in vergelijking met de andere kanalen een stuk uitgebreider voor RWS Newsroom. Uiteraard is dit geheel naar wens ingericht. Gemiddeldes per jaar, per maand of zelfs per post.

Campagne dashboards

In de vorige afbeeldingen hebben we ingezoomd per kanaal, maar uiteraard is het ook mogelijk om een dashboard te creëren of enkel een tabblad voor een campagne binnen de organisatie. Net als dat we voor de campagne “30 jaar A10” hebben gedaan voor RWS.

Wil jij meer inzicht met Google Data Studio?

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou met Google Data Studio neem dan contact op. Wil je liever nog wat meer informatie over het Google Data Studio dashboard en wat Copper IM voor je kan betekenen? Klik dan hier 

Schrijf je in voor de Copper IM nieuwsbrief voor de nieuwste cases!

Lees vergelijkbare cases en ons blog