Zullen we bellen? Superleuk!

Laat je nummer achter, en laat weten wanneer het je uitkomt.
Dan bellen wij je terug!


x

Beschik je over een website met B2C-producten waar veel over te vertellen is? En wil je een grotere naamsbekendheid? Meer omzet? Dan is affiliate marketing een idee. Hiermee maak je op een slimme manier gebruik van de digitale aanwezigheid van andere spelers binnen je marktsegment: zij laten jouw diensten of producten zien – jij betaalt wanneer het je een bezoeker, lead of sale oplevert.

Wil je aan de slag gaan met affiliate marketing, dan is Copper IM jouw affiliate marketing bureau. Onze marketing specialisten laten met affiliate marketing jouw producten zien op externe websites: populaire blogs, consumentenwebsites of andere webshops. Omdat wij een groot affiliate netwerk van partners tot onze beschikking hebben, kunnen we jouw diensten en producten koppelen aan websites die ook echt relevant zijn. Op deze manier laten we affiliate marketing voor je werken.

De voordelen van affiliate marketing

  • Betalen voor resultaat: bezoekers, leads of sales
  • Grotere naamsbekendheid
  • Meer omzet
Affiliate marketing inzetten voor jouw bedrijf?

Ontdek de mogelijkheden van affiliate marketing voor jouw bedrijf. Binnen enkele dagen neemt een specialist contact met je op voor een vrijblijvend voorstel op maat.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gazellen Logo
Google Partner logo
Emerce logo

Klanten

Makro-logo
Mars_Logo
V&D_logo
TU Delft

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is onder veel ondernemers een populaire manier van marketing. Op het hele web wordt dit toegepast – en niet alleen door verkopers. Affiliate marketing werkt namelijk twee kanten op: het pakt interessant uit voor een adverteerder, maar levert een affiliate (publisher) tegelijk keiharde euro’s op.

Wat is affiliate marketing precies? En hoe werkt affiliate marketing? Met affiliate marketing promoot een externe partner (ook wel een affiliate of publisher genoemd) jouw product of dienst op zijn website. De affiliate zet jouw banners, tekstlinks of productfeeds op zijn website. Voor elke bezoeker, lead of sale die je hiermee genereert, betaal je de affiliate een commissie: een vast bedrag of percentage van de omzet.

Affiliate marketing is dus een win-winsituatie voor beide partijen: adverteerder én publisher.

Affiliate marketing plan bepalen

Het grote voordeel is dat je met affiliate marketing alleen betaalt voor resultaat. Maar, om affiliate marketing daadwerkelijk voor je te laten werken, is het nodig om van tevoren een affiliate marketing plan op te zetten.

De affiliate waar je mee in zee gaat, moet namelijk aansluiten bij jouw product of dienst; een handtas zul je niet snel verkopen op een website met informatie over technische gadgets. En daarnaast moet het imago van de affiliate passen bij wat jij verkoopt. Je wilt niet dat een louche website met schreeuwerige marketing jouw eerlijk gemaakte, duurzame producten verkoopt.

Bij Copper IM denken we hier op strategisch niveau over mee – wij voeren een plan niet alleen maar uit, maar gaan ons eerst beramen over een effectieve affiliate marketing strategie. Hier rolt een eenmalig advies uit, waarna je zelf aan de slag kan met affiliate marketing, of dit aan ons kan laten uitbesteden.

Dit doen onze affiliate marketing specialisten

Affiliate marketing uitbesteden

Laat je affiliate marketing uitbesteden aan Copper IM, dan gaan onze specialisten maandelijks voor je aan de slag. Deze maandelijkse bijsturing is nodig, want de wereld van affiliate marketing is veranderlijk. Publishers komen en gaan. Ze hebben vragen die beantwoord moeten worden. En ook is het zaak om de juiste weergave van jouw producten of diensten op hun sites te controleren, en de commissies te beoordelen.

Door zo nauwgezet te werk te gaan, bouwen we binnen enkele maanden een compleet affiliate netwerk van nuttige partners voor je op!

De beste affiliate websites voor jouw merk?

Bij Copper IM werken we met een vertrouwd netwerk van grote affiliate agencies, zoals TradeTracker, Zanox, TradeDoubler en M4N.  Deze platforms brengen publishers en adverteerders samen.

Wat de beste affiliate websites, oftewel publishers, zijn voor jouw merk? Dat is iets wat onze specialisten nauwgezet onderzoeken. Op de bovengenoemde platforms screenen ze de publishers op kwaliteit en betrouwbaarheid; we linken jouw bedrijfsnaam alleen aan gewaardeerde websites.

De beste affiliate websites posten interessante, onafhankelijke content die relevant is voor jouw merk, product of dienst. Affiliate marketing is voor deze websites dé inkomstenbron. Vaak gaat het dus om blogwebsites en consumentenwebsites waar een professionele organisatie achter schuilgaat. Zo werken we bij Copper IM veel met Tweakers en Beslist.nl – websites met naamsbekendheid die een groot publiek bereiken.

Over Copper IM

Bij Copper IM hebben we díé mogelijkheden op zak waarmee we, samen met jou, de slimste strategieën uitkiezen om jouw naamsbekendheid en omzet te vergroten. Dit doen we via affiliate marketing, maar ook via alle andere manieren van online marketing. Benieuwd welke manier van online marketing het beste bij jouw bedrijf past? We maken graag samen met jou een unieke marketingmix!

Wist je dat we onze kennis over online marketing graag delen? Onze specialisten geven maandelijks trainingen. Gewoon, bij ons op kantoor! Wil je bijvoorbeeld zelf aan de slag met affiliates, productfeeds en commissies, dan is een training op maat misschien wat voor jou.

Vraag onze gratis QuickScan aan! Aanvragen

Cases

OPG afbeelding

Maximaal rendement en een omzet groei van 126%

Maximaal groeien met Google Ads. Een omzet groei van 126%. Hoe? De opdracht was maximaal rendement uit de campagnes te halen zonder beperkingen van budget. Door de inzet van drie campagnes, namelijk een Search-, Shopping- en merknaam campagne werd een maximale groei behaald.

Tags:
SEA
Case reclamematerialen

Omzetverhoging van 18% door nieuwe webshop

Het realiseren van een nieuwe huisstijl voor ReclameMaterialen.com én de lancering van OnlineDisplayShop.de. Dit heeft gezorgd voor een omzetgroei van maar liefst 18%.

Tags:
SEA
SEO
Conversie optimalisatie

Team

Nick

Nick van der Blom

Online Marketeer – Operationeel Manager
Als een van de eerste medewerkers bij Copper IM heeft Nick een ruime ervaring in online marketing. Hij denkt graag met klanten mee op strategisch niveau en is als advertising specialist erg kundig met feed marketing. Daarnaast vervult hij binnen Copper IM de rol als operationeel manager om ervoor te zorgen dat we als organisatie blijven groeien in kennis en kunde.

Kimberley

Kimberley Wieland

Online Marketeer – Social Specialist – Teamlead
Als creatieve online marketeer zoekt Kimberley altijd naar nieuwe mogelijkheden binnen online adverteren. Ze is goed met design, houdt van social advertising, denkt graag met klanten mee en is resultaatgericht.

Job

Job Kramer

Online Marketeer – Ads & Feed Marketing Specialist 
Als SEA specialist binnen Copper IM brengt Job veel frisse kennis en inzichten mee. Hij is ambitieus, resultaatgericht en heeft een voorliefde voor online marketing. Job werkt als online marketeer binnen Copper IM aan uitdagende advertising projecten.

OVERTUIGD? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP!

Ben je overtuigd van de meerwaarde die wij jou kunnen bieden? Of wil je graag een afspraak met ons inplannen zodat we je van meer informatie kunnen voorzien? Je kan ons uiteraard altijd bellen, maar als je onderstaand formulier invult dan bellen we je zo snel mogelijk terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gratis QuickScan aanvragen

Geef je domeinnaam op en ontvang de Top 15 zoektermposities van jouw website in Google. Onze SEO-experts zullen de belangrijkste zoektermposities voor jou analyseren en je voorzien van kansen waar jij je op kan focussen.


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
x