Zullen we bellen? Superleuk!

Laat je nummer achter, en laat weten wanneer het je uitkomt.
Dan bellen wij je terug!


x

Bij conversie optimalisatie, of CRO (Conversion Rate Optimization), draait het om meer uit de bestaande bezoekers van je website halen: met de bezoekers die je hebt gaan we bijvoorbeeld meer leads of omzet genereren.

Laat je een nieuwe website bouwen of wil je je bestaande website verbeteren, dan is Copper IM jouw conversie optimalisatie bureau. Wij verplaatsen ons in jouw klant en gaan de klantreis verbeteren. Dit doen we door je website te optimaliseren en te testen – herhaaldelijk. Alles om die conversie ratio omhoog te krijgen!

De voordelen van conversie optimalisatie

  • Meer leads / sales
  • Betere gebruikservaring voor bezoekers
  • Meer waarde halen uit bestaande bezoekers: van bezoekers betalende klanten maken
  • Meer ‘soft’ conversies (inschrijving nieuwsbrief, aanvraag brochure)
  • Slimme voorbereiding van / combinatie met SEO of SEA
  • Helpt bij een lage conversie vanuit SEO
  • Helpt bij lage kwaliteitsscores (relevantie bestemmingspagina) binnen Google Ads

Conversie optimalisatie voor jouw website

Hoe meer bezoekers iets bestellen, informatie aanvragen, zich aanmelden voor een nieuwsbrief, of een whitepaper downloaden – hoe hoger de conversie. Dit is te meten met de conversie ratio: het percentage bezoekers dat daadwerkelijk actie onderneemt. En hoe hoger die conversie ratio is, hoe beter.

Hoe de conversie ratio van jouw website op dit moment is, kan je zelf berekenen met deze som: totaal aantal acties (bijvoorbeeld bestellingen) / totaal aantal websitebezoeken * 100%. Stel dat je in je webshop 25 bestellingen hebt op 500 bezoekers, dan is de som als volgt: 25 / 500 * 100 = 5. En dus is de conversie ratio 5%.

Wat een gemiddelde conversie ratio voor jouw website is, is voor elke branche verschillend. Bij Copper IM kunnen we je hier inzicht in geven.

Dit doen we bij conversie optimalisatie

  • Conversie advies (onze specialisten nemen de voor jou belangrijke websiteonderdelen onder de loep en adviseren waar winst te behalen valt)
  • Conversie optimalisatie traject (onze specialisten verplaatsen zich in jouw klant en geven een advies over de testen die uitgevoerd moeten worden ten behoeve van een optimale conversie)
  • Losse A/B-testen (aan de hand van beschikbare data bepalen we waar het nodig is om conversiewinst te behalen; we stellen een prioriteitenlijst op en richten de testen in. Na een tijdje zien we welke versie beter het gewenste effect bereikt)

Conversie verhogen

Natuurlijk blijft de vraag: hoe gaan we de conversie verhogen van je webshop of website? Daarvoor gaan we ons verplaatsen in jouw klant. Maar ook gebruiken we bij Copper IM slimme analyses van belangrijke websitegegevens. Zo zetten we Hotjar Heatmapping in. Met deze tool meten we (in combinatie met data uit Google Analytics en Google Tag Manager) precies waar bezoekers afhaken – en ontdekken we dus waar winst te behalen valt.

Door de belangrijkste pagina’s van je website te optimaliseren, je website een betere indeling te geven of door processen soepeler te laten verlopen (bijvoorbeeld het bestelproces in je webshop), verbeteren we de gebruikservaring en stemmen we je website beter af op de mensen waarvoor die bedoeld is.

De conversie verhogen is geen eenmalig iets – conversie optimalisatie is binnen de online marketing een doorlopend proces van optimaliseren en testen.

Copper IM: jouw conversie optimalisatie bureau
Laat je de conversie optimalisatie (CRO) over aan onze online marketing specialisten, dan beginnen we met een intakegesprek. Samen stellen we doelen op en beslissen we welke aanpak het beste is. We analyseren bijvoorbeeld alleen díé onderdelen die er voor jou ook echt toe doen.

Persoonlijke benadering is volgens ons de sleutel tot succes. Daarom praten we je gedurende het hele traject bij over de resultaten. Hoe die precies uitpakken, kan je altijd in de gaten houden met onze duidelijke, realtime rapportage.