fbpx
Zullen we bellen? Superleuk!

Laat je nummer achter, en laat weten wanneer het je uitkomt.
Dan bellen wij je terug!


x

Google Analytics levert je een lawine aan zinvolle meetgevens. Maar je moet wel weten waar je die onmisbare cijfers en statistieken precies vandaan kunt plukken. En als je dat al weet, kost het doorspitten van de tool je al snel (te) veel tijd.

Marketing dashboard met Google Data Studio

Bij Copper IM hebben we een marketing dashboard ontwikkeld waarop jij alle meetgegevens uit Analytics gepresenteerd ziet – op een eenvoudige maar flitsende manier. En we gaan verder dan Analytics: als je het handig vindt integreren we meteen de statistieken vanuit bijvoorbeeld Facebook, Instagram of Mailchimp!

Of je nu een marketingspecialist bent en tijd wilt besparen en nieuwe inzichten wilt krijgen, of weinig tot geen marketingkennis hebt – online marketing wordt met ons dashboard begrijpelijk. 

De voordelen van een marketing dashboard

  • Online marketing begrijpelijk gemaakt: alle data van je website op een eenvoudige en overzichtelijke manier gepresenteerd
  • Een leidend document voor een online marketing specialist om zaken bij te sturen en vervolgstappen te bepalen
  • Transparant en real-time inzicht in data
  • Snel, duidelijk en op een flitsende wijze – in de huisstijl – een overzicht van de resultaten intern presenteren (bij intern stakeholders)

Krijg met een online rapportage grip op je data

Bij Copper IM zijn we groot fan van Google Analytics. Als we echter een compleet plaatje willen hebben van je online prestaties, moeten we de resultaten uit Analytics combineren met cijfers uit andere tools, wat het iets ingewikkelder maakt. Het maken van een online rapportage is dan ook al snel een hele klus. Precies om deze reden hebben we ons marketing dashboard ontwikkeld. Met dit interactieve dashboard van jouw website heb je altijd grip op je data.

Marketing dashboards inzetten voor jouw bedrijf?

Vul onderstaand formulier in en ontvang binnen enkele dagen reactie van één van onze specialisten. We geven graag antwoord op jouw vragen omtrent marketing dashboards.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gazellen Logo
Emerce logo
Google Partner logo

Klanten

Makro-logo
Mars_Logo
V&D_logo
TU Delft

Google Data Studio: de ideale dashboard tool

Onze dashboards maken we met een tool van Google: Google Data Studio. Dit is een extreem handige, virtuele omgeving waarin je alle data uit je website op een overzichtelijke manier kunt bekijken, zodat je begrijpt wat ze betekenen. Het online dashboard is geen tool om informatie te verzamelen, maar dus eerder een flexibel dashboard, waarop je al je gegevens kunt rangschikken en vergelijken.

Bij Copper IM kennen we alle mogelijkheden en functies van Google Data Studio. We stellen het meten gemakkelijk in, onder andere via Google Tag Manager. En dus zijn onze marketing dashboards flexibel. We kunnen het dashboard met zijn tools helemaal naar wens instellen en al je zakelijke doelstellingen in het dashboard verwerken. Wil je bijvoorbeeld zien hoe je Mailchimp-nieuwsbrieven presteren, of meer verkeer uit social media halen, dan kunnen we zelfs deze statistieken integreren.

Inzicht in al je online marketing resultaten

Focus je je op SEO of Google Ads, dan is een marketing dashboard eigenlijk onmisbaar. Je ziet namelijk real-time wat jij wilt weten: bijvoorbeeld welke pagina’s op je website slechter converteren, via welke zoektermen mensen binnenkomen (en op welke pagina’s ze dan landen) en hoeveel mensen er nou doorgeklikt hebben op jouw Mailchimp nieuwsbrief.

Deze rapportages rollen uit het marketing dashboard

Transparant over de resultaten

Bij Copper IM gaan we graag een langdurige, eerlijke en persoonlijke relatie aan met jou als opdrachtgever. En een open en eerlijk gesprek over de inhoud van ons werk hoort daar bij. Daarom praten we je maandelijks bij over de resultaten, en daarbij gebruiken we de rapportages uit Google Data Studio.

De dashboards van Google Analytics Data Studio zijn heel simpel te delen, dus hiermee geven we je persoonlijk inzicht in de voortgang achter de schermen. Door de eenvoudige visualisaties begrijp je grafieken, tabellen en verbanden tussen de verschillende datastromen, begrijp je het ‘waarom’ en kan je tijdens het maandelijkse overleg zelf meebeslissen over de stappen die wij nemen. Maar ook houd je met behulp van het marketing dashboard zélf een vinger aan de pols: je hebt altijd real-time inzicht in de resultaten van de diensten die je bij ons afneemt.

Vraag onze gratis QuickScan aan! Aanvragen

Cases

Makro kerst banner

Groei organische opbrengst met 12,1%

Voor Makro Kerstpakketten hebben we onze SEO-gereedschapskist volledig open getrokken. Een nieuwe technische structuur, verbeterde contentstrategie en het opbouwen van extra autoriteit leidde tot een groei in organische opbrengst van 12,1%.

Tags:
Zoekmachine optimalisatie
Pavo merkbranding paard met logo

Opbrengst adviespagina’s met 50% toegenomen

Opbrengst van de adviespagina’s met 50% toegenomen en bounces 41% afgenomen! Pavo is Europees gezien een grote speler in paardenvoeding en marktleider in Nederland en pakt samen met Copper IM de online verbeteringen op.

Tags:
SEO
Zoekmachine optimalisatie
Case reclamematerialen

Omzetverhoging van 18% door nieuwe webshop

Het realiseren van een nieuwe huisstijl voor ReclameMaterialen.com én de lancering van OnlineDisplayShop.de. Dit heeft gezorgd voor een omzetgroei van maar liefst 18%.

Tags:
SEA
SEO
Conversie optimalisatie

Team

Luuk T

Luuk Theunissen

Online Marketeer – SEO Specialist
Luuk is een van onze SEO specialisten. Met zijn ervaring als online marketeer vergroot hij op strategische wijze de organische vindbaarheid van jouw site. Als specialist in Data Studio maakt hij onder andere SEO cijfers naar wens duidelijk in interactieve rapportages.

OVERTUIGD? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP!

Ben je overtuigd van de meerwaarde die wij jou kunnen bieden? Of wil je graag een afspraak met ons inplannen zodat we je van meer informatie kunnen voorzien? Je kan ons uiteraard altijd bellen, maar als je onderstaand formulier invult dan bellen we je zo snel mogelijk terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gratis QuickScan aanvragen

Binnen enkele dagen ontvang je dan van ons een gratis analyse van jouw account. Hierin schetsen wij de grootste verbeterpunten om het resultaat uit je Google Ads campagnes te verbeteren.


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
x