Zullen we bellen? Superleuk!

Laat je nummer achter, en laat weten wanneer het je uitkomt.
Dan bellen wij je terug!


x

Wil je meer weten over Google Analytics?

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MARKETING DASHBOARD MET LOOKER STUDIO (VOORHEEN GOOGLE DATA STUDIO)

Google Data Studio heeft een nieuwe naam: Looker Studio!

Looker Studio, voorheen bekend als Google Data Studio, is een tool die diverse databronnen koppelt en de data hiervan samenbrengt in één document: een dashboard. In dit dashboard heb je de informatie van bijvoorbeeld Google Ads, Analytics en Facebook samen in een overzicht en gaat analyseren eenvoudiger! Op die manier krijg je een totaalbeeld van de effecten van campagnes en optimalisaties.

Bij Copper IM hebben we een marketing dashboard ontwikkeld waarop jij alle meetgegevens uit Analytics gepresenteerd ziet – op een eenvoudige, dynamische manier. Wij gaan dus verder dan Analytics en maken deze op maat: als je het handig vindt integreren we meteen de statistieken van Instagram of Mailchimp!

Of je nu een marketingspecialist bent en tijd wilt besparen en nieuwe inzichten wilt krijgen, of weinig tot geen marketingkennis hebt – online marketing wordt met ons dashboard begrijpelijk. 

Wij geven ook Looker Studio trainingen – je vindt hem hier!

DE VOORDELEN VAN EEN MARKETING DASHBOARD

  • Online marketing begrijpelijk gemaakt: alle data van je website op een eenvoudige en overzichtelijke manier gepresenteerd
  • Een leidend document voor een online marketing specialist om zaken bij te sturen en vervolgstappen te bepalen
  • Transparant en real-time inzicht in data

KRIJG MET EEN ONLINE RAPPORTAGE GRIP OP JE DATA

Bij Copper IM zijn we fan van Google Analytics. Maar voor een compleet plaatje van je online prestaties moeten we de resultaten uit Analytics combineren met cijfers uit andere tools. Het maken van een online rapportage is dan ook een hele klus. Precies daarom hebben we ons marketing dashboard ontwikkeld. Met dit interactieve dashboard van jouw website heb je altijd grip op je data.

Dit dashboard maken wij voor jouw bedrijf op maat. Hierbij houden wij rekening met jouw wensen, overzichtelijkheid en snelheid. Wij zorgen ervoor dat dit dashboard aan de huisstijl van jouw bedrijf wordt aangepast zodat je snel, duidelijk en op flitsende wijze inter de resultaten kan presenteren met dit dashboard!

LOOKER STUDIO: DE IDEALE DASHBOARD TOOL

Onze dashboards maken we met een tool van Google: Looker Studio. Dit is een handige, virtuele omgeving waarin je alle data uit je website op een overzichtelijke manier kunt bekijken, zodat je begrijpt wat ze betekenen. Het online dashboard is geen tool om informatie te verzamelen, maar dus eerder een flexibel dashboard, waarop je al je gegevens kunt rangschikken en vergelijken.

Bij Copper IM kennen we alle mogelijkheden en functies van Looker Studio. We stellen het meten gemakkelijk in, onder andere via Google Tag Manager. En dus zijn onze marketing dashboards flexibel. We kunnen het dashboard met zijn tools helemaal naar wens instellen en al je zakelijke doelstellingen in het dashboard verwerken.

INZICHT IN AL JE ONLINE MARKETING RESULTATEN

Focus je je op SEO of Google Ads, dan is een marketing dashboard eigenlijk onmisbaar. Je ziet namelijk real-time wat jij wilt weten: bijvoorbeeld welke pagina’s op je website slechter converteren, via welke zoektermen mensen binnenkomen (en op welke pagina’s ze dan landen) en hoeveel mensen er nou doorgeklikt hebben op jouw Mailchimp nieuwsbrief.

 

Deze rapportages rollen uit het marketing dashboard:

  • Basisrapportage: Dashboard op basis van (onder andere): Google Analytics, Google Ads en Google Search Console
  • Gepersonaliseerde rapportages: (het inrichten van het dashboard is maatwerk, op aanvraag), bijvoorbeeld met data uit tools als Mailchimp, social media kanalen en meer
  • Online marketing conclusies op basis van de rapportages (op aanvraag)
Looker Studio

 

TRANSPARANT OVER DE RESULTATEN

Bij Copper IM gaan we graag een langdurige, eerlijke en persoonlijke relatie aan met jou als opdrachtgever. En een open en eerlijk gesprek over de inhoud van ons werk hoort daar bij. Daarom praten we je maandelijks bij over de resultaten, en daarbij gebruiken we de rapportages uit Google Data Studio.

De dashboards van Google Analytics Data Studio zijn heel simpel te delen, dus hiermee geven we je persoonlijk inzicht in de voortgang achter de schermen. Door de eenvoudige visualisaties begrijp je grafieken, tabellen en verbanden tussen de verschillende datastromen, begrijp je het ‘waarom’ en kan je tijdens het maandelijkse overleg zelf meebeslissen over de stappen die wij nemen. Maar ook houd je met behulp van het marketing dashboard zélf een vinger aan de pols: je hebt altijd real-time inzicht in de resultaten van de diensten die je bij ons afneemt.

Ons Team

Jorn Van den Broek

Online Marketeer

Sjai Timorason

Online Marketeer

Erik den Hartog

Online Marketeer - Tag Manager Specialist

BEN JIJ BENIEUWD GEWORDEN?

Bij Copper IM hebben we alle kennis en specialisten in huis om jou te ondersteunen en te helpen om de resultaten van jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Wil je eens vrijblijvend sparren over de mogelijkheden of heb je een specifieke vraag?

Neem dan nu contact met ons op!

Klik hier om met ons in contact te komen!
Job & Jorn - Online Marketing
Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Contact opnemen
X