fbpx
Zullen we bellen? Superleuk!

Laat je nummer achter, en laat weten wanneer het je uitkomt.
Dan bellen wij je terug!


x

Wat zijn marketplaces?

Marketplaces zijn grote e-commerce platformen waar producten van externe webshops worden verkocht, zoals bol.com en Amazon. Het is ons mogelijk gemaakt om producten van webshops in te laden op deze kanalen om zo een groter bereik voor verkoop te realiseren. Het tonen van de producten op online marketplaces gebeurt middels een productfeed, die we helemaal naar wens kunnen opzetten via Channable. Copper IM is gecertificeerd Channable Partner en weet daarom als geen ander wat er komt kijken bij het opzetten van sterke en efficiënte productfeeds.

Wanneer aan de slag met marketplaces marketing?

Het adverteren via marketplaces kan om een aantal redenen interessant zijn:

  • Wanneer je nog geen producten op bol.com of Amazon hebt staan, maar dit wel graag zou willen;
  • Wanneer je al wel van een online marktplaats gebruik maakt, maar de resultaten tegenvallen;
  • Wanneer je al wel van een online marktplaats gebruik maakt, maar dit graag wilt uitbreiden naar een nog groter bereik d.m.v. een extra kanaal.

Wat zijn de kosten voor het verkopen via online marketplaatsen in Nederland?

Voor het verkopen van je producten via bol.com of Amazon wordt er door beide partijen een commissie gerekend op de verkoopprijs, welke vaak tussen de 10 en 15% ligt. Het exacte percentage verschilt per kanaal en is afhankelijk van de categorie waarin jouw producten zich bevinden. Daarnaast wordt er vaak een kleine, vaste vergoeding per sale berekend. Onze specialisten brengen altijd vooraf in kaart wat de exacte kosten gaan zijn, zodat je een goede overweging kunt maken voordat je start met adverteren via een marketplace.

Probeer eens van onze smaken

Verkopen via Amazon


Amazon is de grootste e-commerce partij op de hele wereld, en sinds 2019 ook echt in Nederland actief. Je kunt producten verkopen via Amazon in alle Europese landen waar Amazon actief is, en zo dus een gigantische afzetmarkt bereiken.

Lees meer

Verkopen via bol.com


Bol.com is in Nederland en België één van de grootste platformen waar bedrijven hun producten kunnen verkopen. Je kunt er als ondernemer dan ook bijna niet omheen. Ontdek hier of het adverteren via bol.com ook iets voor jou is.

Lees meer

Waarom adverteren via Copper IM?

Copper IM heeft ruime kennis en ervaring met het adverteren via verschillende marketplaces. We bekijken iedere klantvraag en vertalen deze naar de juiste strategie en het meest geschikte kanaal. Iedere campagne is dus maatwerk. Daarnaast levert Copper IM duidelijk inzicht in de resultaten door middel van dashboards, bijvoorbeeld via Google Data Studio. Deze tool zorgt ervoor dat je real-time inzicht krijgt in de resultaten, zodat je zelf altijd op de hoogte blijft (uiteraard spreken onze marketeers de resultaten ook maandelijks met je door). Copper IM stuurt waar nodig dan ook maandelijks bij, zodat je er zeker van kunt zijn dat het adverteren te allen tijde effectief en rendabel blijft.