Google Data Studio

Google Data Studio

Kennis en het verzamelen van data staat bij ons hoog in het vaandel. Met alleen het verzamelen van data ben je er echter nog niet. Juist een visuele weergave van data, kan je tot nieuwe inzichten brengen. Bij Copper IM gebruiken we Google Data Studio om data uit onder andere Google Analytics en Ads in dashboards te visualiseren. Dit doen we om onze eigen resultaten overzichtelijk in kaart te brengen, maar we kunnen ook specifieke dashboards opzetten die voldoen aan jouw specifieke wensen.

DE VOORDELEN VAN GOOGLE DATA STUDIO

Het gebruik van Google Data Studio brengt veel voordelen met zich mee:

  • De data is gemakkelijk te vergelijken met een vorige periode (maand of jaar)
  • Rapportages worden geautomatiseerd
  • Kijk op ieder moment naar data van de periode naar wens
  • Koppeling mogelijk met verschillende tools van derden
  • Het platform biedt krachtige interactieve dashboards
  • De dashboards zijn eenvoudig deelbaar via pdf en URL
  • Visueel aantrekkelijk én praktisch
  • Makkelijke all-in-one-oplossing

DE WERKING VAN GOOGLE DATA STUDIO

Google Data Studio verzamelt zelf geen data, het is een weergave vanuit de databronnen die jij invoert. Aan Google Data Studio kunnen verschillende databronnen gekoppeld worden. Uiteraard is het te koppelen met Google Analytics, maar bijvoorbeeld ook met Google Ads, Google Mijn Bedrijf, LinkedIn ads, Facebook Insights, MailChimp en meer. 

Deze data worden ingeladen in het dashboard en kan praktisch gevisualiseerd worden. Bij Copper IM hebben we de optie om dashboards op maat te maken. Samen met jou bespreken we de wensen en de daarbij horende mogelijkheden. 

VOORBEELD GOOGLE DATA STUDIO DASHBOARD

* Dit is een vereenvoudigde versie van een Google Data Studio rapportage. Neem contact op met Copper IM voor alle mogelijkheden.

 

 

 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via 088-1267600 of via ons contactformulier. Wij brengen je graag in een persoonlijk gesprek op de hoogte van alle mogelijkheden.

Contact opnemen
Google premium partner
adcalls
hotjar
bing
FD gazellen