Zet heatmapping in voor meer inzicht

Heatmapping

Copper IM maakt gebruik van heatmapping software om het gedrag van bezoekers op je website optimaal in kaart te brengen. Deze manier van meten brengt een schat aan gegevens naar boven die anders verborgen zouden blijven. Individueel klikgedrag en bewegingspatronen op de pagina’s van je website leveren inzichten op waarmee we slimme aanpassingen kunnen doorvoeren in de opbouw van je website. Met de meetresultaten gaan we aan de slag om de effectiviteit van jouw website verder te vergroten.

DE WERKING VAN HEATMAPPING

Heatmaps zijn grafische voorstellingen van de gebieden op de website waar bezoekers, bewust of onbewust, het meest actief zijn, het vaakst klikken en de meeste aandacht aan schenken. Onze heatmapping geeft in één oogopslag een duidelijk beeld van het gedrag van de bezoekers. Waar vestigen je klanten de aandacht op? Waar scrollen ze naartoe? Waar wordt het meeste op geklikt? Van de individuele pagina's van je website wordt een 'warmtekaart' opgebouwd, waaruit we conclusies kunnen trekken over specifieke onderdelen van de pagina's en de vraag of die onderdelen het je bezoekers gemakkelijk maken of juist moeilijk. Hier kunnen we vervolgens mogelijke verbeteringen uit destilleren, want een prettige en logische opbouw van je site kan het conversie percentage aanzienlijk omhoog stuwen. Misschien wist je niet eens waar je mogelijke klanten vastlopen of afhaken tijdens hun beslissingsproces, en in zo'n geval kan heatmapping een echte uitkomst zijn. 

Het generen van de heatmaps gebeurt op basis van individuele gebruikerssessies. Dit betekent dat het gedrag van elke bezoeker of een selectie daarvan, op de website wordt vastgelegd. Het herkennen van patronen en problemen op pagina’s van je website wordt zo uiterst eenvoudig gemaakt. Onze experts kunnen uit deze gegevens slimme oplossingen afleiden die het gebruik van je website aanzienlijk kunnen verbeteren, terwijl je zelf waarschijnlijk niet eens wist dat er problemen waren, laat staan waar die problemen precies lagen. Google Analytics biedt ook een hoop informatie, maar niet op visueel vlak.

DE VOORDELEN VAN HEATMAPPING

Meten en analyseren met heatmaps biedt de volgende voordelen:

  • Meten van het spontane gedrag van bezoekers
  • Grafische weergaven van het gebruikersgedrag op alle apparaten
  • Klik heatmaps geven inzicht in het klikgedrag van de gebruiker
  • Beweging heatmaps geven inzicht in het bewegingsgedrag (muis) van de gebruiker
  • Scroll heatmaps geven inzicht in het scrollgedrag van de gebruiker en laten zien hoeveel aandacht individuele zones op de website krijgen
  • Vergelijkingen trekken tussen heatmaps gemeten over bepaalde periodes (relevant na een verandering op een website)
  • Individuele video opnamen van bezoeker bekijken; het invullen van formulieren of het gebruik van filters analyseren

ONZE TOEGEVOEGDE WAARDE

Bij Copper IM hebben we veel ervaring met het beheer van heatmapping software en het analyseren van de heatmapping data. We beginnen steeds met een grondig onderzoek, waarbij we door zorgvuldige metingen de juiste gegevens verzamelen. Na uitvoerige analyse van deze data komen we met suggesties voor concrete verbeteringen voor de werking van je website, en daarmee de uitbreiding van je conversie en resultaten.

 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via 088-1267600 of via ons contactformulier. Wij brengen je graag in een persoonlijk gesprek op de hoogte van alle mogelijkheden.

Contact opnemen
Google premium partner
adcalls
hotjar
bing
FD gazellen