Google Shopping

Google Shopping

Voor online sales van je producten is Google Shopping een prachtige aanvulling op elke internetmarketingstrategie. Copper IM is als Premier Google Partner je ideale partner in het beheren van je Google Shopping-campagne. Toon je eigen producten boven of naast de Google zoekresultaten van klanten die naar vergelijkbare artikelen zoeken en haal ze direct je webshop binnen met Google Shopping-advertenties.

De werking van Google Shopping

Google is met stip de grootste en meest gebruikte zoekmachine. Veel potentiële kopers gaan dagelijks met Google op zoek naar informatie over producten tijdens of voorafgaand aan hun aankoop. Als je Google Shopping inschakelt in je internet marketing benadering worden jouw eigen producten met foto, prijs en verdere informatie pal naast of boven de normale zoekresultaten getoond. Omdat de potentiële klant daarmee direct een grote hoeveelheid productinformatie krijgt heb je de kans om een hoogwaardige lead naar je webwinkel te genereren, in de productgroep waar je nieuwe klant in is geïnteresseerd. Google Shopping werkt via een product feed, waarbij jouw artikelen in de vorm van een actuele database aan Shopping gekoppeld zijn. Google Shopping werkt op basis van het Cost Per Click (CPC) model, waarbij je pas gaat betalen wanneer een mogelijke koper daadwerkelijk op je advertentie klikt. Met feed marketing maak je de stap naar je webshop voor een mogelijke klant zo klein mogelijk. Daarmee is Google Shopping een prima aanvulling op je Google Ads account, waar de Shopping product feed aan is gekoppeld. Een minimale stap naar een mogelijke sale is natuurlijk goed nieuws als het om conversie gaat, maar de advertentiewaarde van prominent getoonde productfoto's om de zoekresultaten van je doelgroep heen mag je zeker niet onderschatten. Ook de zeer gedetailleerde feedback over verkoop, attentiewaarde en populariteit van individuele producten is een bruikbare bron van informatie voor verdere marketingactiviteiten.

De voordelen van Google Shopping

  • Laagdrempelige conversiekansen door prominent geplaatste productvermeldingen
  • Product feeds koppelen je actuele productaanbod aan de Google Shopping database
  • Jouw producten komen direct in beeld bij zoekopdrachten van nieuwe potentiële klanten
  • Hoogwaardige leads door rijke productinformatie vanuit de feed
  • CPC houdt uitgaven beheersbaar en inzichtelijk

De meerwaarde van Copper IM

Als Premier Google Partner voelt Copper IM zich als een vis in het water bij de inrichting van je eigen Google Shopping traject. We zetten de hele procedure voor je in werking, waarbij het van cruciaal belang is dat we de feed met jouw productgegevens op een geoptimaliseerde manier aanbieden aan Google. Zodra de campagne loopt en nieuwe klanten je steeds beter weten te vinden, blijven wij ervoor zorgen dat je product feed actueel en up to date blijft. Zo zorgen we voor een stabiele stroom van de beste kwalitatieve leads in je eigen Google Shopping campagne.

 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via 088-1267600 of via ons contactformulier. Wij brengen je graag in een persoonlijk gesprek op de hoogte van alle mogelijkheden.

Contact opnemen
Google premium partner
adcalls
hotjar
bing
FD gazellen