Zullen we bellen? Superleuk!

Laat je nummer achter, en laat weten wanneer het je uitkomt.
Dan bellen wij je terug!


x

Ook aan de slag met de migratie van je website?

Neem dan nu contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

WAT IS een website migratie?

Een websitemigratie betekent een wijziging aan je website die zo ingrijpend is dat deze van invloed is op de structuur, de prestaties of het verkeer van je website.

De vorm van websitemigratie die het vaakste voorkomt is het wisselen van domein, van het ene domein naar het andere. Maar je kan bij websitemigratie ook denken aan een overstap van HTTP naar HTTPS en wijzigingen binnen de URL-structuur.

Het kan voorkomen dat een websitemigratie noodzakelijk is voor uw bedrijf. Het heeft gelukkig ook veel voordelen. Het is belangrijk dat het proces rondom een website migratie goed begeleid wordt, je wil immers voorkomen dat je site niet meer vindbaar is of dat de inkomsten door de veranderingen gaan dalen.

Een websitemigratie bij Copper IM:

  • Helpt jou voorkomen dat er content verloren gaat
  • Zorgt ervoor dat alle pagina’s gevonden en geïndexeerd kunnen worden
  • Garandeert een soepele overgang tussen je websites
  • Checkt of je SEO resultaten goed blijven

Wat brengt een website migratie mijn bedrijf?

 

Als jij je website migratie uitbesteed bij Copper IM nemen wij dit hele proces voor jou uit handen. Onze seo-experts weten precies waar zij op moeten letten en monitoren nauwkeurig wat er met de resultaten gebeurt na de overgang naar de nieuwe website/structuur. Samen zorgen we ervoor dat de klanten een optimale ervaring hebben op de nieuwe websitepagina’s en voorkomen we dat er resultaten en conversies verloren gaan.

 

Voordat de migratie begint maken wij een duidelijk overzicht van de huidige website en haar structuur, metatitles en pagetitles. Zodra de migratie is voltooid leggen we deze naast een overzicht de nieuwe website en checken we of alles goed is overgekomen. Wij gebruiken hier diverse tools voor, waaronder Screamingfrog. We geven tips over de optimalisatie van het nieuwe platform en zorgen ervoor dat er geen posities verloren gaan.

Wanneer heb ik een websitemigratie nodig?

 

Vanaf het eerste moment dat je aanpassingen gaat aanbrengen op je website moet je goed opletten. Als jij een URL aanpast of verandert is het van belang dat hier een redirect voor in wordt gesteld zodat bezoekers alsnog een juiste landingspagina te zien krijgen in plaats van een pagina die niet meer bestaat. Een volledige websitemigratie daarentegen is nodig als je complete websitestructuur verandert, er een nieuwe website komt inclusief nieuwe URL’s of als je gebruik gaat maken van een nieuw domein.

 

Een websitemigratie bestaat uit drie onderdelen: voorbereidingen vóór de migratie, werkzaamheden tijdens de migratie en controles en aanpassingen na de migratie. In de voorbereidingen doen we onder andere een content inventarisatie en checken we de URL’s, tijdens de migratie zorgen we ervoor dat alle pagina’s juist omgezet worden (redirecten) en na de migratie stellen we Tag Manager in, koppelen we Google Analytics en zorgen we ervoor dat de social media pagina’s ook juist gekoppeld worden aan de nieuwe website.

ONZE SEO SPECIALISTEN

Wanneer je de website migratie uitbesteedt aan Copper IM gaat ons team van SEO-specialisten aan de slag met jouw website. We gaan eerst met elkaar om tafel zitten om de juiste strategie uit te stippelen. Hierbij wordt ook een planning gemaakt en worden alle betrokkenen ingelicht. We kunnen onze stratgie totaal op maat maken naar jouw wensen en nieuwe website. Tijdens de migratie houden we nauw contact en begeleiden we het proces.

Ons SEO team bestaat uit:

Mike van Leijen

SEO Specialist – Trainer - Teamlead

Sjai Timorason

Online Marketeer

Job & Jorn - Online Marketing

BEN JIJ BENIEUWD GEWORDEN?

Bij Copper IM hebben we alle kennis en specialisten in huis om jou te ondersteunen en te helpen om de resultaten van jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Wil je eens vrijblijvend sparren over de mogelijkheden of heb je een specifieke vraag?

Neem dan nu contact met ons op!

Klik hier om met ons in contact te komen!
Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Contact opnemen
X