Zullen we bellen? Superleuk!

Laat je nummer achter, en laat weten wanneer het je uitkomt.
Dan bellen wij je terug!


x

Knallen met e-mail marketing

Binnen enkele weken stond de wereld op zijn kop. We hadden allemaal te maken met Corona. Voordat iedereen überhaupt besefte wat er aan de hand was, waren marketeers al bezig met hun plannen. Hoe gaan we dit overleven? Welke kanalen gaan we inzetten en wat gaan we communiceren? Zo werd er ook volop ingezet op e-mail marketing. Ik weet bijna zeker dat je vast veel mails voorbij hebt zien komen. Wat mij betreft, is het in crisistijd van belang om regelmatig te informeren en ik denk dat e-mail daar het beste kanaal voor is. Wat zijn nou eigenlijk de do’s en don’ts bij mailen in crisistijd als je een servicemail wilt versturen bijvoorbeeld?

De servicemail

Ook wel het servicebericht genoemd. Een mail die je vast en zeker voorbij hebt zien komen! In deze tijden is communiceren van belang. Denk aan het communiceren van de openingstijden van je winkel of hoe jij omgaat met de maatregelen binnen jouw restaurant. Heb je nog van deze e-mails in de planning staan? Een paar kleine tips:

Don’ts

Do’s

DDMA deed onderzoek

DDMA is de branche vereniging voor data driven marketing. Zij voeren gedurende het jaar veel onderzoeken uit binnen de marketing. Zo hebben zij ook een commissie die zich richt op het kanaal e-mail. Uit onderzoek van de DDMA Commissie, E-mail, blijkt dat het kanaal explosief is gestegen in de huidige crisis tijd. Steeds meer bedrijven zien het als belangrijk(er) kanaal in deze tijden van crisis. Dit brengt dan ook hele interessante cijfers met zich mee! Veel organisaties zien hun open- (47%) en klikratio’s (46%) flink stijgen. Daarbij komt, dat ook de conversies stijgen vanuit het kanaal e-mailmarketing met maar liefst 35% ziet een stijging zowel B2B als B2C.

Ben jij al aan de slag met e-mail marketing?

Bij Copper IM zien we ook steeds meer klanten die graag aan de slag gaan met e-mail marketing! Vind je het leuk om er meer over te lezen? Je vindt hier onze blog met 5 belangrijke e-mailmarketing campagnes of neem contact op met Carolien om eens vrijblijvend over dit kanaal te brainstormen.

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Lees ook