Online marketing stage

Online marketing stage

Bij Copper IM is er elk half jaar plaats voor een gedreven stagiair(e) die voor minimaal 5 maanden fulltime beschikbaar is voor een meewerkstage. Wil jij alles te weten komen over internet marketing, ben je zeer leergierig, gedreven en wil jij een te gekke stageperiode hebben? Dan ben jij dé stagiair(e) die wij zoeken!

Wat ga jij bij ons doen tijdens je stage?

Tijdens je stage bij Copper IM ga je meedraaien met de dagelijkse werkzaamheden van onze online marketeers. Als team zijn wij gespecialiseerd in alles wat met internet marketing te maken heeft. Van online adverteren via onder andere Google Ads, Facebook en Bing Ads tot aan het geven van conversie optimalisatie advies. Tijdens je stage zullen alle aspecten van internet marketing voorbij komen. Zo leer jij hoe het opzetten van een goede Ads campagne werkt. Ook krijg je inzicht in hoe een SEO traject eruitziet voor een nieuwe klant.

Samen met je stagebegeleider Job ga je leerdoelen voor jezelf opstellen die je aan het eind van je stage behaald wil hebben. Deze leerdoelen stellen we los van je studie op. We vinden het belangrijk dat jij na je stage bij Copper IM met meer kennis vertrekt dan dat je binnenkomt. Daarnaast kijken we uiteraard samen met je naar de vereiste competenties die je vanuit je studie moet aantonen. Op basis van je leerdoelen en de vereiste competenties vanuit je studie bepalen we welke werkzaamheden jij de komende tijd gaat oppakken. Hierbij word je ondersteund door een van de online marketeers of je stagebegeleider Job.

Naast dat je gaat meedraaien met de dagelijkse werkzaamheden bij Copper IM, zal je ook meewerken aan het project ReclameMaterialen.com, een webshop waarin wij als Copper IM in participeren. Jij zal nauw betrokken worden bij dit project, zo maken wij je bekend met alle aspecten die komen kijken bij e-commerce. Dit betekent dat je actief zult deelnemen aan vergaderingen rondom de werkzaamheden en het uitvoeren van diverse online marketing taken voor de webshop.

In welk plaatje moet je passen?

Een medewerker van Copper IM kenmerkt zich door gedrevenheid, ondernemende instelling en zijn sterke communicatieve vaardigheden. Jij past binnen ons team als je erg graag wilt weten hoe internet marketing in elkaar steekt en wanneer je op een zelfstandige manier dit jezelf eigen kan en wilt gaan maken. Stilstand is achteruitgang en dat is iets waar wij niet aan doen.

Hoe ziet je dag eruit?

Je komt het kantoor van Copper IM rond 8:30 binnen lopen, je begeeft je naar je werkplek waar je collega Luuk al druk aan het werk is. Je pakt een glas water of een kopje koffie en maakt een praatje met Luuk. Je start je computer op, neemt de agenda van vandaag door en checkt of je nog e-mails hebt ontvangen. Je ziet in je agenda dat Jonathan je gisterenavond nog een puntje heeft doorgestuurd voor het maken van een voorstel. Het gaat hier om een potentiële klant die een online marketing dienst wil afnemen. Het is aan jou de taak om deze klant zorgvuldig te analyseren door middel van de verschillende tools die je tijdens je stage hebt geleerd. Je geeft je eigen ideeën en verbeterpunten een plek binnen het voorstel en vraagt je stagebegeleider Job om er even samen door heen te lopen. Na de feedback maak je de benodigde aanpassingen en stuurt het voorstel naar Jonathan. Daarna ga je rustig verder met de Ads campagnes voor een bestaande klant die je gisteren nog niet had afgerond. Omdat je alleen de basis van Ads nog kent vraag je Ads specialist Sander om de nodige ondersteuning. Hij maakt even tijd voor je en helpt hij je graag bij het afronden van de campagnes. Met weer wat extra kennis rijker bereid je jezelf nog even kort voor op de meeting die je om 11:30 met Nick hebt over ReclameMaterialen.com. Tijdens deze meeting krijg jij de ruimte om je eigen ideeën voor de website toe te lichten en wellicht ook uit te voeren. Je bespreekt je taken van afgelopen week zoals de door jou opgezette e-mail campagnes en content marketing. Je analyseert de resultaten en kijkt waar nog verbeterpunten liggen. Samen met Job kom je tot overeenstemming en jullie bepalen de werkzaamheden voor volgende week. Daarna is er ruimte ingepland om je stagevoortgang te bespreken. Je geeft aan dat je stage goed bevalt, maar dat je graag meer zou willen leren over Google Analytics. Job pakt dit op en zorgt dat je binnenkort bij een Google Analytics training kan aansluiten die door je collega Sander wordt gegeven.

Om 12:30 neem je pauze en ga je samen met je collega’s een broodje halen. Bij terugkomst op kantoor speel je nog snel een spelletje op de PS4, een potje tafelvoetbal of je neemt gezellig plaats in een van de zitzakken en praat nog wat met je collega’s. Voor je weer naar je eigen kantoor gaat pak je nog een blikje drinken uit de koelkast en neem je weer plaats achter je werkplek.

Mike had je gevraagd of je na de pauze met hem wilde gaan zitten want er is nog een technische structuur die opgesteld moet worden. Samen met Mike bespreek je de opdracht en ga je zelfstandig aan het werk. Je brengt eerst de huidige structuur van de klant in kaart met behulp van bepaalde software en maakt een uitgebreide zoekwoordenanalyse met behulp van de Ads Keyword planner. Daarna stel jij de nieuwe structuur van de klant op en besluit om dit maandag af te ronden en met Mike te bespreken. Je moet namelijk nog wat werkzaamheden verrichten voor je stageverslag, gelukkig wordt er hier bij Copper IM rekening mee gehouden waardoor je hiervoor voldoende tijd hebt. Onderhand is het al 16:45 en vraag je aan je collega’s of het bier al koud staat waardoor je vijf minuten later zelf in de supermarkt staat om nieuw bier te halen. Bij terugkomst op kantoor begint de kennissessie van Mike over Rich Data maar begin jij als eerste met het toelichten van je gevonden nieuwtje op het gebied van online marketing. Na de kennissessie zit de werkweek er alweer op en zit jij weer vol me nieuwe ervaringen. Je sluit de week af met je collega’s op de altijd gezellige VrijMiBo.

Wat mag je van ons verwachten?

  • Geld!
  • Een jong, gedreven en gezellig team.
  • Professionele stagebegeleiding door Job.
  • Mogelijkheid tot behalen Google certificaten.
  • Mogelijkheid tot het volgen van onze online marketing trainingen.
  • Ruimte voor eigen initiatieven.
  • Regelmatig gezellige uitjes met je collega’s.
  • Gezellige VrijMiBo’s!

Over Copper IM

Copper IM is opgericht in 2010. We zijn een jong team van online marketing professionals die door het vuur gaan voor de resultaten van onze opdrachtgevers. Binnen zeven jaar zijn we uitgegroeid tot een bureau met een veertienkoppige bemanning die zich elke dag sterk maakt voor mooie klanten als TU Delft, Rijkswaterstaat, Hogeschool Utrecht, Jan Des Bouvrie en New Zealand Auckland (NZA). We zijn zowel in 2015, 2016, 2017 en 2018 door Het Financieele Dagblad genomineerd als FD Gazelle, daarmee behoren we tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Deze erkenning maakt ons trots, maar daarom gaan we nog niet achterover leunen - integendeel: we krijgen juist zin in meer!

Copper IM spant zich elke dag in om het beste te halen uit de nieuwste technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden die internet marketing onze klanten kan bieden. Bij ons ben je dus nooit uitgeleerd. Wij leggen de lat hoog: we willen binnen twee jaar uitgroeien tot een bureau dat bestaat uit een team van veertien online marketing professionals waar op het hoogste niveau online marketing wordt bedreven. Wekelijks hebben wij een kennissessie met het team om de nieuwste ontwikkelingen te delen en te bespreken. Daarnaast volgt iedereen individueel trainingen om het kennisniveau te verhogen. Binnen Copper IM heerst een open sfeer. Elkaar positief stimuleren en goed contact met collega’s vinden wij belangrijk. Ons bureau is net buiten het Centrum van Arnhem gevestigd en is goed bereikbaar met het OV.

 

 

Google premium partner
adcalls
hotjar
bing
FD gazellen