Zullen we bellen? Superleuk!

Laat je nummer achter, en laat weten wanneer het je uitkomt.
Dan bellen wij je terug!


x

Eerstvolgende training

vrijdag 18-06-2021 Nu inschrijven
donderdag 15-07-2021 Nu inschrijven
donderdag 12-08-2021 Nu inschrijven
donderdag 09-09-2021 Nu inschrijven
donderdag 07-10-2021 Nu inschrijven
dinsdag 09-11-2021 Nu inschrijven
donderdag 09-12-2021 Nu inschrijven
donderdag 16-12-2021 Nu inschrijven

Groepstraining: €249,- p.p. excl. BTW

Duur van de training: 9:00 – 12:00 uur

Trainingslocatie: L.J. Costerstraat 5, Arnhem

De cursus is inclusief:

 • Certificaat van deelname.

Content is, naast techniek en (link)autoriteit, een belangrijk aspect in zoekmachine optimalisatie. Een website kan nog zo goed in elkaar zitten – als de teksten die erop staan niet SEO-proof zijn, scoort de site maar moeilijk in de grote zoekmachines.

Om te scoren met een tekst, schrijf je natuurlijk in de eerste plaats voor de lezer. Maar wil je ook scoren in zoekmachines en bovenaan in Google of Bing staan, dan ontkom je er niet aan om teksten ‘SEO-proof’ te maken. Hoe je dit precies doet, leer je met de training SEO schrijven van Copper IM.

Tijdens onze SEO training voor tekstschrijvers behandelen we het SEO-proces en de rol van content hierin. Je gaat aan de slag met een zoektermanalyse en leert hoe je dit verwerkt in je eigen content. Maar, het blijft niet bij theorie: je gaat ook zélf aan de slag. Deze praktische benadering maakt onze training een effectieve workshop SEO schrijven!

Dit staat op het programma van de training SEO schrijven:

 • Introductie SEO-proces en de rol van content hierin
 • Zoektermanalyse
  • Zoekvolumes van zoektermen achterhalen
  • De juiste zoektermen selecteren
  • Informatiebehoeften van de doelgroep
 • SEO-paginatitels en metadescripties
  • Wat zijn de richtlijnen bij het schrijven van deze SEO-elementen?
  • Hoe zorg je voor een optimaal doorklikpercentage?
 • Balans tussen leesbaarheid, conversie en vindbaarheid
 • Zelf aan de slag
Inschrijving SEO-Training voor tekstschrijvers

Wij nemen na jouw inschrijving contact met je op om de details te bespreken.


 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
x

""Training op maat; top!""

Inmiddels heb ik twee keer een training via CopperIM gevolgd en ik ben enorm positief! Trainers hebben enorm veel kennis en praktijkervaring en zijn een kei in het overbrengen van deze kennis! Er was veel ruimte voor vragen en het vertalen van theorie naar mijn werksituatie. Kortom enorme aanrader!

Marloes

DEZE ORGANISATIES GINGEN JE AL VOOR...

Wat houdt SEO teksten schrijven in?

Je hebt nieuwsberichten schrijven, romans schrijven – en je hebt SEO schrijven. Hoewel het niet zó simpel ligt, is SEO schrijven wel degelijk een belangrijke discipline in de wereld van vandaag.

Even naar de basis: wat is SEO en waarom zou je überhaupt teksten schrijven die ‘SEO-proof’ zijn? SEO is de afkorting van Search Engine Optimization: zoekmachine optimalisatie. Het heeft alles te maken met het optimaliseren van een website voor zoekmachines zoals Google en Bing. Bij dit optimaliseren is content – en dus tekst – een hele belangrijke.

Training SEO teksten schrijven

Onze training SEO schrijven is een complete workshop waarin we theorie en praktijk combineren. We gaan in op SEO, zoektermen, titels en metadescripties – alles wat maar komt kijken bij een goede basis voor SEO content schrijven. En we gaan tijdens deze workshop ook SEO gericht schrijven, waardoor je ontdekt hoe je leesbaarheid, conversie en vindbaarheid met elkaar combineert. Want uiteindelijk is het jouw potentiële klant waarbij de tekst écht moet scoren.

Na onze SEO training voor tekstschrijvers kan je:

Aan het einde van de dag loop je onze trainingsruimte uit met alle benodigde kennis omtrent SEO content schrijven én is jouw eerste SEO-tekst een feit.

Het verschil met onze SEO training? Waar de SEO training álle basics van SEO in het algemeen behandelt, zoomt de SEO training voor tekstschrijvers in op tekst: je leert wat er allemaal komt kijken bij SEO content schrijven en gaat ook zelf aan de slag met schrijven. Dit maakt het een complete workshop SEO schrijven!

Eendaagse training van SEO-specialisten
Met de SEO training voor tekstschrijvers leer je in één dag hoe je goede SEO-teksten schrijft én bepaalt welke zoekwoorden je gebruikt. De training wordt gegeven door specialisten die zelf dagelijks werken met SEO en met tekstschrijvers.

Locatie
De SEO training voor tekstschrijvers geven we in de Copper IM trainingsruimte: op ons kantoor aan de L.J. Costerstraat 5 in Arnhem. Deze locatie is met de auto en het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Je kan gratis parkeren naast de deur.

Onze trainers

Mike

Mike van Leijen

Mike van Leijen verzorgt voor Copper IM de Google Analytics basis- en SEO basistrainingen. Met leuke voorbeelden uit de praktijk leert hij zijn deelnemers de basis van Google Analytics en SEO, zowel in groepsverband als één op één.

Sander

Sander Jacobs

Sander Jacobs is een zeer ervaren trainer op het vlak van Analytics, AdWords en SEO. Hij beschikt dan ook over de Google AdWords Professional en Analytics certificering. De trainingen van Sander zijn praktisch van insteek waarbij hij veel voorbeelden uit de praktijk gebruikt.

Kosten

Trek er een dagdeel voor uit en reserveer op deze pagina meteen een plek in onze trainingsruimte. Elke maand geven we een groepstraining aan maximaal 8 deelnemers, €249,- per persoon. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname, en een USB-stick met het lesmateriaal.

Schuif aan bij onze eerstvolgende training SEO schrijven

Elke maand geven we een training SEO schrijven. Wanneer de eerstvolgende is, zie je bovenaan deze pagina.

Waarom in deze training investeren?

Deze training SEO schrijven is ideaal voor zelfstandige tekstschrijvers of werknemers van bedrijven die midden in de ontwikkeling van een nieuwe website zitten en het schrijven van teksten in eigen beheer willen houden.

SEO wordt steeds belangrijker; steeds meer bedrijven zijn voor hun succes afhankelijk van internet. Omdat niet elk bedrijf maandelijks budget wilt besteden aan een goede plek in de zoekmachines, is zoekmachine optimalisatie een uitkomst. Door dit grondig aan te pakken met onder andere SEO-proof teksten, kan een website hoog in Google en Bing verschijnen – zonder daarvoor te betalen.

Is deze training niet helemaal wat je zoekt? We geven ook trainingen op maat!